Kód: BAG_M_B01_BYLINY BAG_M_B02_BYLINY BAG_M_B03_BYLINY BAG_M_B04_BYLINY Zvolte variantu | Značka: Blooming Walls®

The Green Bag M - osázený bylinkový záhon

2 395 Kč
Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Zvolte variantu
Barva
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Hotová bylinková zahrádka přímo na Váš balkon, terasu či dvorek

Kategorie: Bylinkové Bagy

Připravili jsme pro Vás The Green Bag M osázený nejpoužívanějšími druhy bylinek. Ušetříte tak čas, který byste museli strávit sháněním jednotlivých rostlin, substrátu, výsadbou… Stačí jen vybrat, která barevná varianta se Vám bude nejlépe hodit, objednat a balkon plný bylinek je hotov.

The Green Bag velikost M (50x50x30cm) je dostatečně velký “květináč” na to, abychom vám do něj mohli namíchat jak bylinky na grilování, jako rozmarýn, kari nebo tymián, ale také třeba bylinky nepostradatelné v kuchyni, jako je libeček, pažitka či majoránka. Nezapomněli jsme samozřejmě ani na milovníky mojita, takže součástí bylinkového bagu je i máta na přípravu koktejlů nebo osvěžujícího čaje. Díky dostatečnému objemu zeminy v The green Bag M se Vám tak vejde celá bylinková zahrada přímo na balkon, bez nutnosti pořizovat spousty zbytečných truhlíků a květináčů. 

 

Doprava a váha produktu:

Vysázený bag má hmotnost cca 50-60kg - záleží jak dlouho uběhlo od poslední zálivky :-)

Doporučujeme volit osobní odběr v našem Showroomu v Blažovicích u Brna, kde vám můžeme případně i poradit ohledně pěstování. Pokud se Vám k nám nechce, nebo to máte daleko, je samozřejmě možné zvolit dopravu se společností TOPTRANS, která Vám bylinkový Bag přiveze. Bylinkový Bag bude naložený na papírové paletě, kterou poté můžete jednoduše vyhodit do modrého kontejneru. Dopravce Vám ale nepomůže s umístěním Bylinkového Bagu až na místo. Počítejte proto prosím, že k manipulaci až na místo budete potřebovat pomocníka. Ve dvou se Bag lépe táhne :-) a úplně nejlépe se nosí za ucha našitá v rozích každého Bagu.

 

 

Bylinky vysázené v bylinkovém Bagu:

 

Jahodník stále plodící
Plody stále plodícího jahodníku jsou sice menší než klasické jahody, zato si můžete užívat celou sezónu. Nejen děti tak ocení, že mohou sbírat velice chutné plody takřka až do prvních zimních mrazíků.  

     

Kari
Kari je nepostradatelnou součástí středomořských a zejména indických pokrmů. Skvěle se hodí pro přípravu polévek, dušeného masa, zeleniny nebo rýžových jídel. Kari oceníte také při přípravě drůbežího masa a ryb, stejně tak jako na přípravu grilovacích marinád. Usušené, zavěšené ve skříni odpuzuje moly.

 

Libeček

Libeček
Libeček je pro svoji nezaměnitelnou vůni nepostradatelný zejména při přípravě polévek. Oceníte jej ale také například při přípravě sekané nebo nádivek. Libeček se skvěle hodí i na ochucení omáček, vařených brambor a také kuřecího či skopového masa. 

 

Majoránka

Majoránka
Čerstvá majoránka má překvapivě jemnou chuť, která se výborně hodí pro přípravu hovězího, skopového či vepřového masa. Chuť majoránky se výborně hodí k chuti česneku. Při větší úrodě si můžete přebytky usušit a použít ji také sušenou.

 

Máta

Máta
Čerstvou mátu uplatníte v teplé i studené kuchyni. Skvěle se hodí k jehněčímu masu, rybám nebo mořským plodům. Dokonale se hodí také pro přípravu ovocných i zeleninových salátů, zmrzlin a koktejlů. Mojito bez máty prostě neuděláte :-)
Osvěžující je ale také čaj připravený z čerstvých lístků máty. 

 

Mateřidouška

Mateřídouška citronová
Mateřídouška citronová má krásnou citronovou vůni a výborně se tak hodí k přípravě čaje, polévek, ryb a smetanových omáček. Čerstvými lístky se také dochucují sýry nebo vařené brambory. Použít ji můžete také do sladkých pokrmů. 

 

Oregáno

Oregáno
Italskou kuchyni bez oregana si snad ani nelze představit. Nejčastější využití najde oregano při přípravě pizzy, nejrůznějších druhů těstovin a rajčatových pokrmů. Hojně se také využívá pro zvýraznění chuti drůbežího nebo skopového masa.

  

Pažitka

Pažitka
Díky pažitce si můžete připravit vynikající bylinkové máslo. Skvěle se hodí do vaječných pokrmů, polévek, pomazánek a dalšího nepřeberného množství pokrmů. Pažitka je zdrojem spousty vitamínů, aby nedošlo k jejich znehodnocení, neměli bychom pažitku tepelně upravovat.

 

Rozmarýn

Rozmarýn
Rozmarýn je nepostradatelná bylinka zejména pro zvěřinu a jehněčí maso. Výborně se také hodí na pečené a grilované ryby. Pro použití v kuchyni je dobré používat pouze lístky rozmarýnu bez zdřevnatělých větviček. Při grilování se dá rozmarýn vložit přímo na rozžhavené uhlí. maso tak dostane báječné rozmarýnové aroma.

 

Šalvěj

Šalvěj

Šalvěj je zejména velice silná léčivá rostlina, která podporuje trávení a pomáhá s celou řadou neduhů. Čaj připravený z lístků šalvěje pomáhá při depresích, průjmu, revmatu, snižuje horečku, atd. V kuchyni se využívá při přípravě tučných a hůře stravitelných jídel z vepřového a telecího masa nebo k přípravě tučných ryb. 

 

pozn. Na popruzích se mohou objevit “mapy” od vysrážených minerálů ze zálivky a substrátu. Jedná se o přirozený proces, který není brán jako závada produktu. Díky vysoké kvalitě použitých materiálů je možné v případě potřeby nečistoty jednoduše očistit za použití kartáče a vody.

NajduZboží.cz